dijous, 17 de juny del 2010

El Programa de viatges de la UOC



Explorar el Mèxic maia, descobrir Egipte a vol d'ocell, conèixer la vida de grans aventurers o apropar-se fins a les Galápagos sense sortir de casa, per mitjà de la xarxa i tenint com a guies viatgers reconeguts i professionals de primer nivell. Això és el que ofereix el Programa de viatges de la UOC, una iniciativa pionera que vol recuperar la dimensió vital i d'aprenentatge que hi ha darrere qualsevol viatge, oferint formació específica i especialitzada sobre cultures i països del món i sobre el mateix fet de viatjar.

El Programa de viatges és format per un ampli ventall de cursos virtuals, oberts a tothom i sense cap requisit d'admissió, que tenen una durada de quatre setmanes. Entre tots, destaca el curs Viatges i viatgers, que vol establir les bases per a recuperar el sentit original i retrobar la dimensió vital de qualsevol viatge. A partir d'aquest curs insígnia, l'oferta s'articula amb propostes generals, com Mítics trens del món: el plaer de viatjar sobre rails; Fotografia de viatges o Viatges 2.0, i altres de concretes, com Explorant el Mèxic Maia; Mèxic màgic: seguint els passos de Quetzalcóatl, la serp emplomallada; Entre la sorra del Sàhara i les aigües del Nil. Descobrint Egipte a vol d'ocell; Retorn a les Galápagos: el meu viatge amb Darwin, o Història de dues ciutats: Memfis i Tebes.

Els cursos són guiats per experts de renom, viatgers i aventurers que ajuden els estudiants a descobrir el món, a tenir una mirada diferent i afrontar amb garanties i responsabilitat qualsevol viatge que es proposin fer. Aquests professionals provenen d'àmbits multidisciplinaris com turisme, biologia, periodisme, arqueologia, informàtica o egiptologia, entre altres. El periodista especialitzat en geografia turística Roman Hereter, el naturalista i arqueòleg Jordi Serrallonga i l'egiptòleg David Rull són tres d'aquests experts que aporten el rigor en el coneixement i en la informació clau per a aquesta aventura d'aprendre.

L'objectiu del programa és descobrir, conèixer, explorar i treballar globalment el fet de viatjar i les principals destinacions i cultures d'arreu del món, anant més enllà del coneixement i la mirada comercial i limitada que es pot obtenir de manera convencional. Tot això, posant l'accent en la sostenibilitat de l'activitat turística en el territori receptor, tant des d'un punt de vista ambiental com des d'un punt de vista social. Però a més, aquests cursos volen ser també una manera de viatjar virtualment, amb companys que comparteixen l'interès i l'admiració per aquella destinació. Aquest viatge virtual es farà amb materials i recursos de qualitat, amb el rigor i el reconeixement de la Universitat, que donarà un certificat als estudiants que superin el curs.

Aquestes propostes formatives són obertes a totes les persones que quan viatgen no es conformen de visitar un nou indret, sinó que volen descobrir la destinació triada des de tots els angles possibles i tenir-ne una mirada diferent. Per això, no hi ha requisits acadèmics previs, ja que, com reconeixen els organitzadors, «tots tenim un viatger al nostre interior».

La UOC és la primera universitat que aposta per aproximar-se d'aquesta manera al món del viatge, i convertir l'experiència en una aventura educativa, aportant formació específica i especialitzada.


Informació extreta del lloc web de la Universitat Oberta de Catalunya. Podeu llegir el text original d'aquesta informació clicant aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada