dissabte, 28 de novembre del 2009

Edició d'imatge i de video online



Un cop haguem fet el nostre viatge, o mentre l'estiguem fent, és ben probable que tinguem un bon grapat de fotos i vídeos que hem anat enregistrant. També és ben probable que necessitem editar i preparar aquests continguts per compartir-los a la xarxa.

A Internet hi ha bones eines que podem utilitzar en el cas que no puguem o no vulguem fer ús de software d'edició instal·lat en el nostre ordinador.

Veiem alguns exemples d'aquestes aplicacions web.

EDITORS D'IMATGES

PICNIK
http://www.picnik.com
És probablement l'editor online més conegut de la xarxa. Una aplicació basada en Flash que trobem integrada a Flickr i interconnectada amb altres sistemes d'emmagatzematge com Photobucket, Webshots, Facebook o Picasa. Picnik conté les opcions principals de qualsevol editor d'imatges com ara reparar petits defectes, suprimir ulls vermells o aplicar uns determinats efectes especials a les nostres fotografies.

FOTOFLEXER
http://fotoflexer.com
És un editor d'imatges integrat directament a Photobucket i connectat amb altres serveis d'emmagatzematge de fotografies com Flickr o Picasa. Està basat en Flash però és més senzill que Picnik. Destaca el fet que permet treballar amb capes a l'estil Photoshop. Com a eines principals destaquen les tisores intel·ligents, la possibilitat d'editar fotos d'alta resolució, la correcció d'ulls vermells i diferents efectes que podem aplicar a les imatges.

ADOBE PHOTOSHOP EXPRESS
https://www.photoshop.com/
Adobe ha creat recentment una aplicació Web de l'editor d'imatges offline més popular a tot el món. És una versió que es diferencia de l'Adobe Photoshop pel fet que no permet treballar amb capes i disposa de poques eines per a l'internauta. De tota manera permet una capacitat d'emmagatzematge de 2 GB, molt per sobre del que ofereixen altres editors online.

SPLASHUP
http://www.splashup.com
És un servei que també està interconnectat amb els principals serveis d'emmagatzematge com Picasa, Flickr o Facebook. Creat mitjançant tecnología Flash, té una interfície semblant a l'Adobe Photoshop fins al punt de ser considerat un clon d'aquest producte. També ofereix la possibilitat de treballar amb capes i d'utilizar diferents filtres i efectes, a més de les eines principals d'edició d'imatges.


EDITORS DE VIDEO

CELLSEA
http://www.cellsea.com
Permet editar vídeos de manera ràpida i senzilla. Inclou les funcions bàsiques com tallar, enganxar, insertar so o redimensionar. Cellsea permet editar vídeos propis que tinguem guardats a l'ordinador i també vídeos penjats a Internet, per a la qual cosa haurem d'indicar l'URL on s'allotgen. El pes màxim de l'arxiu a editar és de 50 Mb. L'avantatge principal d'aquest editor en línia és la quantitat de formats que suporta i que, a més a més, permet reconvertir entre ells: FLV, AVI, MOV, MPG, VOB, MP4, WMV, RM, 3GP y DIVX.

JAYCUT
http://jaycut.com
És un editor molt més complet que el Cellsea però, a canvi, ens obliga a formalitzar un registre encara que sigui gratuït. Té moltes més eines i efectes que podem aplicar a les nostres creacions. Un dels inconvenients principals és que no permet editar vídeos penjats a Internet. Això sí, un cop acabada l'edició ens ofereix la possibilitat de penjar el vídeo directament a Youtube o bé descarregar-lo al nostre ordinador en força formats.

PHOTOBUCKET / ADOBE PREMIER EXPRESS
És la versió online de l'editor offline Adobe Premier. Només és accessible per a qui estigui registrat en el servei d'emmagatzematge d'imatges i vídeos Photobucket. Entre altres opcions, permet reordenar, dividir, i retallar els clips de vídeo i també afegir música, transicions títols. Té un ús molt intuitiu i permet compartir el resultat final mitjançant blogger, myspace o facebook, entre altres plataformes.


Per acabar també és interessant fer esment d'una altra eina en aquest cas de conversió de vídeo a diferents formats. Només cal que entreu al lloc Web de Zamzar: http://www.zamzar.com. La interfície no és gaire atractiva però és un lloc molt útil i fàcil d'utilitzar. El primer pas és pujar el vídeo que vulguem convertir des del nostre ordinador. Després només caldrà seleccionar el format que ens interessi i introduir una adreça electrònica. Clicarem el botó 'convert' i començarà el procés. Un cop finalitzada la conversió la pròpia pàgina confirma l'enviament de l'arxiu convertit. Finalment només caldrà consultar el nostre correu i descarregar l'arxiu. Aquesta eina pot ser força útil de cara a preparar vídeos que vulguem penjar en llocs de compartició de vídeo, com ara Youtube, i que demanen que els vídeos tinguin un format determinat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada